Denna sida använder cookies. Genom att fortsätta att använda sidan godkänner du att använda våra cookies.

TASSIMO-återvinningsprogrammet

Deltagande platser
89
Återvunnet avfall
3702956
Pengar intjänade
379762,60 kr

Återvinn med TASSIMO

TerraCycle har tillsammans med TASSIMO upprättat TASSIMO-återvinningsprogrammet, ett kostnadsfritt återvinningsprogram för TASSIMO-kapslar och foliepaket som samtidigt ger dig möjligheten att skänka pengar till välgörenhet.

Thumbnail for TASSIMO-återvinningsprogrammet
Dela detta program med dina vänner

Viktigt!

Detta program består endast av allmänna insamlingsplatser. Du kan ansöka om att starta en insamlingplats via formuläret nedan.

Om du inte vill upprätta en allmän insamlingsplats kan du lämna av ditt TASSIMO-avfall vid någon av våra nuvarande allmänna insamlingsplatser. Se kartan nedan.

Varje kapsel motsvarar 10 öre (baserat på genomsnittsvikt per kapsel på 16,9 gram).

Minimumvikten för att få TerraCyclepoäng är 7 kilo.

Allmänna insamlingsplatser

Klicka på kartan för att se allmänna insamlingsplatser
Hitta din närmaste allmänna insamlingsplats

Denna kartan bli konstant uppdaterad

Är du intresserad av att upprätta en allmän insamlingsplats i ditt närområde? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Hur det fungerar

Det är helt gratis att delta och processen är väldigt enkel. Du kan delta i TASSIMO-återvinningsprogrammet genom att antingen lämna av ditt avfall på närmsta allmänna insamlingsplats eller upprätta en egen allmän insamlingsplats. 

Vad du kan återvinna i detta program

Accepterat avfall i TASSIMO-återvinningsprogrammet: TASSIMO-kapslar och TASSIMO-foliepaket (observera att vi inte tar emot papplådan eftersom den kan återvinnas i vanlig pappåtervinning).

Bästa sätten för att återvinna

Se till så att lådan har en passande storlek för mängden insamlat TASSIMO-avfall. Packa kapslarna i en förseglad plastpåse för att undvika spill. Kom ihåg att skicka in minst 7 kilo om du vill få välgörenhetspoäng. Observera att den sammanlagda vikten på försändelsen som ger TerraCyclepoäng baseras på innehållet i lådan. Vikten på själva lådan räknas inte med i totala vikten avfall.

Vad händer med avfallet?

När TASSIMO-kapslarna och foliepaketen är insamlade, tvättas de och smälts ner till hårdplast som kan bli omgjort för att nya återvunna produkter därefter skall kunna framställas. Tryck här för att lära dig mer om återvinningsprocessen.

Priser

TerraCycle-poäng

TerraCycle-poäng kan skänkas som en välgörenhetsgåva eller som en betalning till valfri välgörenhetsorganisation. 10 TerraCycle-poäng motsvarar 10 öre. För att läsa mer om våra poängprogram och hur du löser in dina poäng, tryck här.

Hjälpmedel

Behöver du hjälp med att komma igång? Nedan hittar du flera användbara verktyg som kan hjälpa dig att starta, så att du kan göra en ännu större skillnad för miljön.

Här hittar du även bilder som du kan ladda upp på social media för att uppmärksamma din insamlingsplats, och samla in ännu fler TASSIMO-kapslar och foliepaket.

Gör-det-själv-projekt

Här är några inspirerande projekt som visar hur du kan återanvända dina material hemma.

Läs mer om TASSIMO

TASSIMO ingick i samarbetet med TerraCycle för att kunna erbjuda sina kunder en nationell återvinningslösning för TASSIMO-kapslar och foliepaket. Läs mer om TASSIMO här

Du borde också prova...

För att gå längre med dina nollavfallsinitiativ kanske du är intresserad i några av våra andra program.