Denna sida använder cookies. Genom att fortsätta att använda sidan godkänner du att använda våra cookies.

Om TerraCycle

TerraCycle är ett innovativt återvinningsföretag som har blivit en global ledare inom återvinning av avfall som är svårt att återvinna.

Insamlingsplattformar

TerraCycle erbjuder en rad olika gratis program, sponsrade av medvetna företag, såväl som köpbara återvinningslösningar för nästan alla former av avfall.

Gratis återvinningsprogram

TerraCycle erbjuder gratis återvinningsprogram, sponsrade av varumärken, tillverkare och återförsäljare världen runt för att hjälpa dig att samla in och återvinna ditt avfall som är svårt att återvinna. Välj de program som du skulle vilja gå med i; börja samla hemma, i skolor eller kontor; ladda ner gratis fraktsedlar; och skicka in ditt avfall till oss för återvinning. Du kan till och med vinna priser till din skola eller en icke vinstdrivande organisation som du tycker om.

Free recycling programs

Fram till idag har över 80 miljoner människor, i 21 länder, samlat in miljarder enheter av avfall, vilket har genererat över 21 miljoner USD till välgörenhet runtom i världen.

Zero waste boxes

Zero Waste Box™- plattform (köp krävs)

TerraCycle’s Zero Waste Box™-plattform ger dig möjligheten att återvinna nästan alla sorters avfall, från dina kaffekapslar till komplext laboratorieavfall. Välj den typ av avfall som du skulle vilja återvinna, köp den lådstorlek du föredrar, samla ditt avfall och skicka det till TerraCycle för att bli återanvänt (frakt är inkluderat). För mer information eller en prisoffert, vänligen kontakta vår kundtjänst via mail eller ring oss på 020 793 103. 

Kommunala program

TerraCycle samarbetar med många kommuner runtom i världen för att erbjuda Zero Waste-lösningar som sträcker sig från kommunala program för återvinning av cigarettfimpar till upphämtningsprogram för återvinning av material som är svåra att återvinna.

City recycling
Pre consumer rollstock

Industriavfallsprogram

​TerraCycle samarbetar med många produktionsanläggningar världen runt för att hjälpa till att återvinna avfall som är svårt att återvinna. Våra program sträcker sig från att hjälpa till att återvinna stora volymer av förpackningsskrot till personlig säkerhetsutrustning. Vi erbjuder även zero waste-konsultation och R&D-support för slutna kretslopp.  

Kommersiell service- och transportlogistik

TerraCycles försäljningsteam samarbetar med mobila tjänstebaserade företag för att främja deras plattformar med våra unika återvinningsprogram. TerraCycle kan arbeta med ert säljteam för att tillföra värde till kunder genom våra unika återvinningstjänster.

Commercial recycling
Events weblogo

Evenemang

TerraCycle erbjuder omfattande evenemangstjänster för företag och organisationer. Vi kan assistera dig i varje steg på vägen, från insamling och återvinning till kampanj och sponsorskap. Oberoende av vad dina behov är kommer vi arbeta med dig för att erbjuda de bästa möjliga återvinningslösningarna för ditt evenemang. Vänligen kontakta oss på kundtjanst@terracycle.se.

TerraCyclelösningen

​TerraCycle återanvänder, upcyclar och återvinner avfall istället för att förbränna eller deponera det. Detta flyttar avfall från linjära system till cirkulära genom att tillåta det att cirkulera i vår ekonomi.

Terracycle solution

I nyheterna

TerraCycle finns i en stor variation av media som sträcker sig från lokaltidningar till globala tidsskrifter. Klicka nedan för att läsa våra berättelser. Om du jobbar inom pressen och skulle vilja veta mer om TerraCycle, vänligen besök vårt pressrum.

Marint avfall från västkusten blir Head & Shoulders nya schampoflaskor

Tack vare TerraCycle kan avfallet som samlas in från olika stränder på Västkusten nu få ett andra liv, exempelvis som världens första schampoflaska tillverkad av 25 % marinplast som dessutom är återvinningsbar. Ren och Attraktiv Kust organiserar strandstädningar längs västkusten … Läs mer

Nyhetersto · May 23, 2017

Marint avfall från västkusten blir schampoflaskor

Från Nordsjön till Göteborgs och Bohusläns stränder sveper det upp en kubikmeter plast i timmen, dygnet runt, året om.  Organisationer som Ren och Attraktiv Kust hjälper till att hantera det växande problemet genom att bland annat delta på Nordiska Kusträddardagen. … Läs mer

Recyclingnet · May 19, 2017

Strandstädning på Marstrands kustremsa ger positiva återverkningar

Volontärer från strandstädningen skickar den insamlade hårdplasten från Marstrand till TerraCycle som betalar fraktkostnaderna. All insamlad PE-HD plast används för att tillverka nya Head & Shoulders återvinningsbara schampoflaskor gjorda utav upp till 25 % återvunnen marinplast. Flaskorna kommer till en … Läs mer

Kungälvskuriren · May 11, 2017

Historia

​TerraCycle grundades 2001 av Tom Szaky, en dåvarande student på Princeton University, som tog sig an uppdraget att Skrota Idén med Skräp. Från denna början har TerraCycle växt till en global ledare inom insamling och återbruk av avfall som är svårt att återvinna. TerraCycle är verksam i över 20 länder, engagerar över 60 miljoner människor och återvinner miljardtals enheter av avfall genom olika innovativa plattformar.

Priser

​TerraCycle har vunnit över 200 priser för socialt entreprenörskap och hållbart företagande

Sustainableaward
Schwab
Un
Forbes impact 30
Cgi clinton global initiative logo
Halo
Inc500
Brilliant100
Environmental protection agency
Parentin mom tested
Top product of the year resized
Entrepreneur 360

Inuti TerraCycle

​TerraCycle är inte likt något annat avfallsbehandlingsföretag i världen. Våra kontor världen runt är helt gjorda från upcyclat avfall. Våra väggar är täckta med föränderlig graffiti från lokala konstnärer och vi verkar i en kultur, präglad av transparens och energisk innovation. För att se hur en vanlig dag ser ut i en TerraCycle-anställds liv, kolla på vår kritikerrosade TV-serie ”Human Resources” på Pivot eller kolla igenom karriär och tillgängliga praktikplatser på TerraCycle för att uppleva det själv.

Office