Denna sida använder cookies. Genom att fortsätta att använda sidan godkänner du att använda våra cookies.

Penn-återvinningsprogrammet

Deltagande platser
282
Tillgängliga platser
0
Återvunnet avfall
185321
Pengar intjänade
38854.00 kr

Återvinn med BIC

Detta program stängde den 18 april 2016. Samtliga programdeltagare blev informerade om stängningen via e-post den 18 februari 2016, den 18 mars 2016 samt i TerraCycle’s nyhetsbrev för april, vilket sändes ut den 4 april 2016. Stort tack till alla programdeltagare!

Thumbnail for Penn-återvinningsprogrammet
Dela detta program med dina vänner

Viktigt!

Du får 20 TerraCycle-poäng per penna du återvinner, vilket motsvarar 20 öre (poängen beräknas utifrån den genomsnittliga vikten av en penna, vilket motsvarar 10 gram).

Minimumvikten för att få TerraCycle-poäng är 1 kg per försändelse.

Det är endast möjligt att delta i Penn-återvinningsprogrammet om ni är en grupp, skola, institution eller ett företag som väljer att delta tillsammans.

Hitta din närmaste allmänna insamlingsplats

Hur det fungerar

Det är gratis att delta och processen är mycket enkel. Det finns inga deltagaravgifter och fraktkostnaden står vår samarbetspartner för.

Vad du kan återvinna i detta program

Accepterat avfall i Penn-återvinningsprogrammet: Alla typer av pennor; blyertspennor, kulspetspennor, stiftpennor, överstrykningspennor, korrigeringspennor – oavsett märke.

Vi accepterar inte: Linjaler, limstift och suddgummin.

Bästa sätten för att återvinna

Samla alla dina använda pennor i en pappkartong. Se till att kartongen är av lämplig storlek för den mängd som samlats in. Packa alla pennor i en förseglad plastpåse för att förhindra eventuellt spill. Kom ihåg att skicka in minst 1 kg, om du vill ta emot TerraCycle-poäng. Var medveten om att vikten beräknas utifrån den totala mängden avfall, kartongen räknas därmed inte med i den totala vikten.

Vad händer med avfallet?

När skrivredskapen är insamlade, tvättas de och smälts ner till hårdplast som kan bli omgjort för att nya återvunna produkter därefter skall kunna framställas. Tryck här för att lära dig mer om återvinningsprocessen.

Priser

TerraCycle-poäng

TerraCycle-poäng kan skänkas som en välgörenhetsgåva eller som en betalning till valfri välgörenhetsorganisation. 20 TerraCycle-poäng motsvarar 20 öre. För att läsa mer om våra poängprogram och hur du löser in dina poäng, tryck här.

Hjälpmedel

Behöver du hjälp med att komma igång? Nedan hittar du flera användbara verktyg som kan hjälpa dig att starta, så att du kan göra en ännu större skillnad för miljön.

Gör-det-själv-projekt

Här är några inspirerande projekt som visar hur du kan återanvända dina material hemma.

Läs mer om BIC

BIC är stolta över sitt samarbete med TerraCycle och är engagerade i att göra skillnad för miljön. Som en verksamhet som strävar efter att erbjuda de bästa konsumentprodukterna fokuserar BIC på att skapa integritet och respekt för alla människor och världen rutom oss. Läs mer här.

Du borde också prova...

För att gå längre med dina nollavfallsinitiativ kanske du är intresserad i några av våra andra program.